28 oktober, 2007

Prijsvraag voor poëziekenners

Op welk gedicht was het gedicht van Adriaan Krabbendam een pastiche? Het eerste goede antwoord wordt beloond met een dichtbundel naar keuze van Alice Nahon, Peter M. Heringa, Hendrik van Teylingen of Jan H. Eekhout. Wil je ook kans maken op een bundel van Zagajewski, Wat, Wigman, Theunissen, Thies, Gelèns, Szymborska, Spinoy, Mortier, Lynch, Lauwereyns of Korteweg, geef dan per regel aan hoeveel van de beginwoorden letterlijk overeenkomen met de bron. Er onstaat dan een telefoonnummer van veertien cijfers. Stuur je antwoord naar devalsenoot@yahoo.com. Of zet het hieronder.

11 opmerkingen:

Saskia zei

0 3413 430 6212 412

Valse Noot A zei

En we hebben een winnaar! Wie zin heeft, mag het gedicht plaatsen. Maar niet jij, Saskia, even kijken of nog iemand het weet.

Adriaan Krabbendam zei

Ja Saskia, je hebt er zelfs de titel in betrokken zie ik...

Saskia zei

een waar telefoonnummer begint nu eenmaal met een 0, Adriaan. al zal ik het nummer niet uitproberen, of heb je zelfs daar rekening mee gehouden?

het loopt nog niet echt storm zie ik wel.

peter zei

'de schoonheid van een meisje' van Lucebert!
(had ik al elders gemeld, maar daar wordt niet opgenomen)

Adriaan Krabbendam zei

peter wie en waar?

Marein Baas zei

titelloos gedicht van Lucebert, eerste regel 'de schoonheid van een meisje'. Telefoonnummer 11111101111111.

Adriaan Krabbendam zei

Waarde Marein, de opdracht luidde: "geef dan per regel aan hoeveel van de beginwoorden letterlijk overeenkomen". Saskia's antwoord is juist wat betreft het telefoonnummer. En bovenstaande Peter was je voor waar het het gedicht en de auteur betreft. (Saskia wees met haar begincijfer al op het titelloze aspect.)

peter zei

o pardon, peter van galen is de naam!

Marein Baas zei

Ik zou me graag verschuilen achter een uitroep als 'poëzie gaat niet over cijfers', maar naar ik vrees heb ik gewoon de opdracht niet goed gelezen. Een twee voor de moeite?

Adriaan Krabbendam zei

Marein, als Peter je niet was voor geweest had je het ene deel van de wedstrijd gewonnen. Het scheelde 2 uur en 29 minuten.
En poëzie gaat inderdaad vaak niet over cijfers. Soms wel. Maar dat is een andere wedstrijd.